Hotelli Kalevala on rauhallinen hotelli Lammasjärven rannalla Kuhmossa. Hotellia ympäröivä puhdas luonto antaa sinun nauttia upeasta väriloistostaan ja raikkaista syyspäivistä.
Arkkitehdillä on ollut hotellia suunnitellessaan visio Kalevalan lentoon lähtevästä kotkasta eli Kokko linnusta ja Museovirasto on julistanut rakennuksen SR-kohteeksi (suojeltu rakennus).Tarjous voimassa elo-lokakuussa 2019


155 €/hlö kahden hengen huoneessa

210 €/hlö yhden hengen huoneessa


Hintaan sisältyy 2 yön majoitus, 2 x aamiainen, 2 x puolihoitoillallinen, tervetulokahvit saapuessa sekä iltasaunat porealtaineen yleisillä vuoroilla.

Ohjelma
ryhmille min. 15 hlöä

Päivä 1:
• Saapuminen ja majoittuminen Hotelli Kalevalaan
• Tervetulokahvit
• Iltasaunat ulko- ja sisäporeammeineen
• Illallinen tai kotaruokailu hotellin rannassa
• Mahdollisuus yhteislauluun, karaoke- tai levytansseihin, orkesteritanssit erikseen sovittuna


Päivä 2:
• Runsas buffetaamiainen
• Mahdollisuus marjastaa/sienestää omatoimisesti hotellin ympäristössä, osallistua opastettuihin aktiviteetteihin tai tehdä retken Lentuankoskelle (n. 10 km hotellilta)
• Ryhmä voi valita vaihtoehdoista iltapäivän tekemiseksi: ilta Karhutalossa, Kuhmon kiertoajelu, Talvisota-kiertoajelu, Melontaretki Lammasjärvellä
• Illallinen


Päivä 3:
• Runsas buffetaamiainen, kotiinlähtöOhjelmaehdotuksia:

ILTA KARHUTALOSSA MAX. 40 HLÖ
99 €/hlö, kesto klo 17-22 elokuussa, 16-21 syys-lokakuussa
Kainuun luonto ja koskematon erämaa tarjoavat upeat puitteet nähdä ja kuvata Suomen suurpetoja; karhua, ahmaa, metsäpeuraa ja muita harvinaisempia eläimiä niiden omassa elinympäristössään.


KIERTOAJELU KUHMOSSA
Ajelun ensimmäinen kohde on Juminkeko; kalevalaisuuden ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus, jossa on esillä yksi mittavimmista Kalevala-kokoelmista. Lisäksi vierailu Kuhmon kirkossa, Tuupalan talomuseossa, Luontokeskus Petolassa ja kirjastotalolla sekä käynti Kuhmo-talolla, jossa esitetään pääosa Kuhmon Kamarimusiikin konserteista. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi myös Kuhmon historiasta kertovat patsaat ja muistomerkit. Kestoaika n. 5 tuntia.
Opas 35 €/tunti, ei sisällä mahdollisia pääsymaksuja


TALVISODAN TAPAHTUMAT KUHMOSSA
Kierros alkaa vierailulla hotellin vieressä sijaitsevassa Talvisotamuseossa, jossa oppaan johdolla esittely Talvisodan tapahtumista Kuhmossa. Opastettu kierros vie Talvisodan taistelupaikoille (ryhmän omalla bussilla). Tutustuminen mm. Jyrkänkosken, Luvelahden, Saunajärven, Löytövaaran, Kilpelänkankaan ja Tyrävaaran taistelupaikkoihin. Matkalla nähdään useita muistomerkkejä. Pienen kävelymatkan päässä Ala-Laamasen pihassa nautitaan retkieväät. Kestoaika n. 5 tuntia. Lisämaksusta on mahdollisuus vierailla Raatteen Portissa.
Opas 35 €/tunti, ei sisällä mahdollisia pääsymaksuja


MELONTARETKI LAMMASJÄRVELLA
Opastettu melontaretki Lammasjärven metsä- ja järvimaisemia. Kesto noin 4 h. Retkieväät tulilla saaressa.
Teemme tarjouksen ryhmäkoon mukaan.